De fotograaf

Fotograaf Dennis Claessens (1974) is opgegroeid in het kunstenaarsdorp Bergen (NH).

Hij deed een opleiding aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam waar hij nog de oude, ambachtelijke technieken van de fotografie leerde. Los hiervan, is Dennis autodidact te noemen. Zijn kennis en techniek heeft hij in de praktijk opgedaan, en niet uit een boekje met regeltjes - want daar houdt hij niet van.

Tijdens zijn wereldreis naar Australië en Nieuw Zeeland in 2000, ontstond een ware passie voor (natuur)fotografie. Enkele jaren daarna is hij ook begonnen met zakelijke opdrachten zoals bruidsreportages en studiofotografie zoals portretten, zwangerschapsreportages, en productfotografie.

Het autonome werk van Dennis is zeer uiteenlopend te noemen, en hij blijft regelmatig nieuwe technieken en stijlen verkennen. En toch heeft Dennis een heel eigen stijl ontwikkeld. De prachtige beelden van dieren en de natuur zijn eigenlijk allen wel puur en sereen te noemen; ze vormen aan de muur een fijn rustpunt in elke ruimte. Concrete vormen en scherpe lijnen zijn over het algemeen kenmerkend, alhoewel het nieuwere werk van Dennis meer richting abstractie gaat (het weglaten van niet-essentiële elementen om juist meer de fundamentele structuren zichtbaar te maken) Deze foto's spelen vooral in op het gevoel van de kijker. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld "At the beach" en  "Summer Light".

Bij zijn zwart-wit foto's daarentegen, zorgt Dennis door veelal te werken met hoge contrasten, voor een interessant spanningsveld tussen licht en donker. Kenmerkende voorbeelden hiervan zijn "Railway Night", "Highway Lanes" en "Raindrops".